Gratis applicatie

Robot kalibratie app

Probeer de robot kalibratie app

Ontdek de voordelen van de Robot kalibratie app

Nauwkeurige kalibratie van het ’tool center point’ (TCP)
Gebruik van de double-spike-methode
Automatische gegevensoverdracht naar MachineMaker en SprutCAM X
Eliminatie van fouten veroorzaakt door handmatige gegevensinvoer
Sneller fouten herstellen in de robot
Eliminatie van dure kalibratietools of -diensten
Steeds groeiende lijst met ondersteunde robots en mechanismen
De ingenieur communiceert met de robot via een standaard smartphone

Hoe de Robot kalibratie app werkt

Stap 1

Meting van de positie van het lange gereedschap. De positie van het gereedschap wordt gemeten onder verschillende hoeken of op verschillende posities langs het robotpad.

Stap 2

Meting van de korte gereedschapspositie en automatische bepaling van de gereedschapsoriëntatie.

Stap 3

Automatische herkenning met OCR en uitlezen van de gegevens door de Robot kalibratie applicatie en berekening van TCP-coördinaten.

Stap 4

Verzending van TCP-coördinaten naar MachineMaker met behulp van een QR-code.

Waar wordt TCP-kalibratie voor gebruikt?

Tool Center Point (TCP)-kalibratie is een proces dat in de robotica wordt gebruikt om de positie van een gereedschap ten opzichte van de arm of het lichaam van de robot te bepalen. Deze informatie is van cruciaal belang om de nauwkeurigheid van de bewegingen van de robot en de precisie van de gereedschapsbedieningen te garanderen. Het doel van TCP-kalibratie is om de exacte positie van de gereedschapspunt te vinden, die vervolgens kan worden gebruikt als referentiepunt voor het bewegingscontrolesysteem van de robot. Hierdoor kan de robot taken zoals snijden, boren en lassen consistent en nauwkeurig op de juiste locatie uitvoeren. Het kalibratieproces omvat doorgaans het meten van de posities van verschillende punten op het gereedschap en het gebruiken van deze metingen om de positie van de TCP te berekenen.

Double-spike-methode bij TCP-kalibratie

De double-spike-methode is een Tool center point (TCP)-kalibratiemethode die wordt gebruikt in robot- en CNC machine toepassingen. Het bestaat uit het meten van twee punten op een taster en het berekenen van de positie van het Tool center point (TCP) op basis van deze metingen. Het doel van TCP-kalibratie is om de locatie van de TCP te bepalen ten opzichte van het basiscoördinatensysteem van de robot, zodat deze nauwkeurig kan worden gepositioneerd voor machinale bewerking of andere bewerkingen. De double-spike-methode is een van de vele methoden die worden gebruikt voor TCP-kalibratie en kan nuttig zijn in situaties waarin de taster niet in staat is de gereedschapspositie op het exacte TCP te meten.

Meer weten over SprutCAM X?
Bel of app ons!

+31 (0) 166 - 794 044

Over SprutCAM

SprutCAM ontwikkelt sinds 1987 CAM-software en is de toonaangevende ontwikkelaar van CAD/CAM-oplossingen voor robotprogrammering en geavanceerde CNC-bewerkingen wereldwijd.
Kom meer te weten
Ontdek onze oplossingen

Advies nodig of SprutCAM X 30 dagen gratis proberen?

Advies nodig of vragen over wat SprutCAM voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of probeer SprutCAM 30 dagen gratis.